Gritstralen/Spuiten

Wat is gritstralen? Gritstralen is een proces waarbij men grit met behulp van een compressor en perslucht tegen voorwerpen aan blaast. Ondanks dat men gebruik maakt van grit wordt gritstralen ook wel zandstralen genoemd. Maar eigenlijk is de term zandstralen niet meer correct omdat er namelijk geen zand wordt gebruikt. Het toepassen van zand is verboden door de Nederlandse wet door de dosis kwartsstof die in het zand zit. Daardoor worden tegenwoordig andere benamingen gebruikt zoals gritstralen of torbostralen. Torbostralen is afgeleid van een Duits merk straalketels, de Torbo ketels. Vroeger straalde men eigenlijk alleen maar met zand maar door het toevoegen van water ontstaat een zachtere inslag tijdens het zandstralen. Hierdoor blijft de onderliggende laag beter behouden. Torbo was (een van) de eerste die met deze techniek begon.

Waar wordt gritstralen voor gebruikt? Gritstralen wordt gebruikt om materialen te bewerken. Vanwege de schurende werking van het grit worden kleine deeltjes van het werkstuk weggenomen. Men kan gritstralen bijvoorbeeld gebruiken voor: Het ontroesten van ijzer of staal. Het verwijderen van verf of verontreinigingen van metaal. Het ruw maken van brons nadat het gegoten is. Het opruwen van brons is soms gewenst voor het patineren. Glas kan men ook door gritstralen bewerken. Hierdoor kan het gladde oppervlak van het glas mat worden gemaakt. Glas wordt dus minder doorzichtig als men gaat gritstralen. Door middel van gritstralen kan men hout ontdoen van verflagen, vernis of verontreinigingen. Gritstralen brengt uw product weer tot leven. In onze ruime werkplaats kunnen we alle denkbare objecten en voertuigen gritstralen. Of het nu gaat om Trekkers en werktuigen, constructiewerk of een compleet jacht, u kunt bij ons terecht. We helpen u graag met uw straal projecten! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Machines/Werktuigen restylen? Heb je je machines/Werktuigen liever in een andere kleur of hebben ze een  linkje hoogwaardige lak nodig? Ook dat is mogelijk bij ons. Wij helpen je graag bij het kiezen van een nieuwe kleur. 
Wil jij je machines, Werktuigen of een onderdeel opnieuw laten spuiten? Welk merk of model je ook hebt, bij ons ben je altijd aan het juiste adres. Vraag vrijblijvend een prijsindicatie aan. Liever direct een afspraak plannen?

Bel dan naar Michiel. 06-46181903

Spuitlakken De buitenkant van je machines, apparaten, en de omkastingen blijven zo goed als nieuw als je kiest voor hoogwaardige spuitlak. Deze koop je voordelig bij ons in verschillende kleuren.
Wij hebben diverse standaard lakken als speciaal voor u gemende kleuren. Ook voor het mooi houden van een stijlvolle, zwarte mat kleur hebben wij een geschikte spuitlak. Bij ons koop je altijd voor scherpe prijzen. Onze lak (in potten, lakstiften en spuitbussen) is universeel toepasbaar en kan gebruikt worden voor het behandelen van metaal.

Voorbehandeling door gritstralen We gebruiken gritstraling ook vaak als een voorbehandeling. Bijvoorbeeld voor het stralen van thermisch verzinkt materiaal, of het verwijderen van zware corrosie. Anders dan een reguliere voorbehandeling, is gritstralen een milieuvriendelijke manier. Wat na het stralen overblijft is een schoon, ruw basisoppervlak dat uitermate geschikt is voor verdere behandeling.