SILO en TANK REINIGING op locatie

Met deze reiniging wordt de silo/tank enkel van binnen gereinigd, tevens is het ook mogelijk om de buitenkant te laten reinigen.
Wij maken tijdens de reiniging gebruik van een hogedrukreiniger op krachtstroom en een hoogwerker, de silo/tank kan dus op de gevestigde plek blijven staan!
Ook is het mogelijk om door ons de silo/tank te ontvetten, ontsmetten en drogen. Na het door ons laten drogen van een silo kan er direct weer voer in geblazen worden. 
 
Controleer en reinig uw silo/tank regelmatig om schimmelvorming te voorkomen!  Dat het schoonmaken van silo’s en tanks belangrijk is, zal niemand ontkennen maar het wordt vaak vergeten. Het risico van niet schoonmaken is dat het aangekoekte voer aan de wand gaat schimmelen.
Schimmels kunnen ontstaan door vocht, de oorzaak daarvan kan zijn dat er een lekkage in de silo zit, de ontluchting niet in orde is of dat het voer te warm is (geworden).

Als het voer gaat schimmelen kan de gifstof Mycotoxine ontstaan, deze is schadelijk voor dieren.  Een kleine hoeveelheid Mycotoxine kan leiden tot een verminderde voeropname, verminderde groei, verminderde melkproductie en diarree wat in sommige gevallen kan leiden tot de dood van dieren.
Tijdens een silo/tank reiniging kan er ook direct gekeken worden naar eventuele slijtage plekken.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden, voorwaarden en prijzen.

Voorbeeld van een gereinigde silo
 
Vóór Vóór Na